14/15 SM Imatra toinen päivä - Pyry Heiskanen kaksoismestari, Justus Korvenpää 800 metrin Suomen mestari

5.8.2023

Samu Pentinniemi, Pyry Heiskanen ja Ilmari Astikainen 100 metrin aitojen palkintojenjaossa Kuva: Juha-Matti Heiskanen

Imatran SM-kilpailut jatkuivat kultaisissa tunnelmissa. Urheilijat saavuttivat kolme SM-kultaa. Ukonniemestä on tullut jo viisi SM-kultaa ja yksi päivä on vielä jäljellä.

Pyry Heiskanen oli ensimmäisissä SM-kisoissaan heti 14-vuotiaiden kaksoismestari. Tämä oli odotettavissakin, olihan Heiskanen ennakkoon tilastokärki molemmissa lajeissa. Mitalit jaetaan kuitenkin vasta kun maaliviiva on ylitetty ja viimeinenkin hyppy kisassa on suoritettu.

Pika-aidoissa Heiskanen oli ylivoimainen ja ennätysvauhdissaan. Aika 13,85 on Helsingin piirin (HelSY) uusi piiriennätys. Entinen oli Heiskasen Jämsänkoskella juoksema 14,11. Piiriennätys meni samalla uudelle sekuntiluvulle. Imatralla SM-hopeaa juoksi Viialan Valtin Samu Pentinniemi ajalla 14,82, eroa siis lähes sekunti. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Ilmari Astikainen juoksi pronssille. 100 metrin aidat juostiin +1,3 tuulessa.

-        Juoksussa tuli yksi harmittava kolhaisu aitaan, johon meni ehkä kymmenys, muuten hyvä juoksu, Heiskanen kertoi

Heiskanen juoksee pika-aidat seuraavaksi tiistaina Pohjola-Seuracupissa Myyrmäessä. Pisteitä on seuralle roimasti tulossa.

Pyry Heiskanen Kuva: Janne Piispanen

Pituudessa Heiskanen hyppäsi omalle metriluvulle. Voittotulos 608 syntyi -0,8 vastatuuleen toisella hyppykierroksella. Heiskasen sarjassa (604-608-X-589-588-408) neljä hyppyä olisi riittänyt mestaruuteen. Kakkoseksi hyppäsi Turun Urheiluliiton Richard Lindqvist tuloksella 587. Noormarkun Nopsan Mikael Saastamoinen oli kolmas. Heiskasen ennätys on keskiviikkona Hiekkaharjun aluemestaruuskilpailuissa hypätty 609.

-        Vähän oli väsynyt olo aitojen jälkeen. Siihen nähden kuitenkin kisa meni hyvin, kertoi Heiskanen tuplamestaruuden varmistuttua

Pyry Heiskanen ja Joakim Karmitsa Kuva: Juha-Matti Heiskanen

Pyry Heiskasen valmentajana toimii Joakim Karmitsa. Suomenmestarien valmentajat palkitaan SM-kilpailuissa myös mitalilla.

Justus Korvenpää ja Samuli Saarikoski Kuva: Janne Piispanen

Justus Korvenpää juoksi 15-vuotiaiden 800 metrin Suomen mestariksi johtaen lähdöstä maaliin. Kärkikaksikko Korvenpää 2.00,41 ja Keravan Urheilijoiden Samuli Saarikoski 2.00,75 jätti muut yli viiden sekunnin päähän. Turun Urheiluliiton Eero Lahdenkauppi oli kolmas ajalla 2.06,08. Kisa oli tyypillinen arvokisajuoksu, jossa taisteltiin vain sijoituksista.

-        Ensimmäinen kierros meni vähän turhan hiljaa, mutta loppu tuli hyvin. Juoksu oli koko ajan hallussani, kun vedin itse koko matkan, Korvenpää totesi kisan jälkeen.

Samuli Saarikoski ja Justus Korvenpää Kuva: Pentti Leinonen

Korvenpää himoitsee vielä ikäluokan SE:tä, jota Justus on himoinnut koko kauden.

-        Katsotaan joku sopiva kisa ja isoveli Junnu on luvannut hoitaa vauhdinpidon, Korvenpää kertoi loppukauden suunnitelmistaan

Korvenpää juoksee huomenna 300 metriä. Justus on juossut matkan vain kerran tällä kaudella, mutta 400 metrisiä useammankin. 300 metrillä Justus on tilastokakkonen, mutta se ei Korvenpäätä huoleta. Tilastokärki Rauman Urheilijoiden Manuel Ojala oli Imatralla 100 metrillä neljäs lauantaina.

-        Hiekkaharjun kisassa tavoite oli vain tulosrajan alitus. Uskon, että huomenna aika paranee ja tavoitehan on tuplamestaruus, Korvenpää avasi sunnuntain suunnitelmaa

Yleisurheulu-lehden Panu Siltanen haastatteli Justus Korvenpäätä Kuva: Pentti Leinonen

Korvenpäätä valmentaa Pentti Leinonen.

Juska Torkkola juoksi 15-vuotisten 100 metrin ensimmäisessä alkuerässä kuudenneksi ajalla 12,14. Erässä myötätuuli oli 0,7 metriä sekunnissa. Loppukilpailuun vaadittiin aika 12,01. Alkuerien nopein oli Vasa IS:n Nikola Bäck ajalla 11,32. Torkkolan ennätys on 12,12.

Eilen kävelyn SM-kultaa voittanut Hilma Larvala oli 15-vuotiaiden 800 metrillä 18. ajalla 2.32,69.

SM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina. Justus Korvenpää juoksee 300 metriä ja Leevi Piispanen 2000 metriä 15-vuotiaissa.