14- ja15 vuotiaiden SM-kisat Imatralla – Hilma Larvala kävelyn Suomen Mestari, joukkuekilpailussa SM-kultaa Martta Haasasen kanssa

4.8.2023

Ellen Ellä, Hilma Larvala ja Anni Kälviäinen Kuva: Hanna Larvala

14- ja 15-vuotiaiden SM-kilpailut alkoivat hienosti seuran urheilijoilta. Mitalitili aukesi ensimmäisenä kisapäivänä kahdella SM-kultamitalilla. Kaikki urheilijat tekivät kaikissa lajeissaan oman ennätyksensä.

Hilma Larvala ja neljä SM-kultaa. Kaksi Hilmalle, yksi Martalle ja valmentajapalkinto Valentin Konoselle Kuva: Hanna Larvala

14-vuotiaiden 3000 metrin kävelyssä Hilma Larvala oli ylivoiman Suomen mestari ennätysajallaan 16.17,66. Entinen ennätys 16.37,57 parani lähes 20 sekuntia. SM-hopeaa käveli Kalannin Vankan Ellen Ellä ajalla17.40,21. SM-pronssia sai Valkealan Kajon Anni Kälviäinen. Hilman valmentajana toimii Valentin Kononen.

-        Onhan se hienoa voittaa Suomen mestaruus vihdoin, totesi Hilma palkintojenjaon jälkeen uransa toisesta SM-kilpailusta

Larvalalla on ennestään SM-hopea kevään SM-maantiekävelyistä Lappeenrannasta.

Kisassa sain yhden varoituksen ilmassa olosta, mutta missään vaiheessa ei mitään hätää ollut, Larvala kertoi puhtaasta kävelystään

Martta Haasanen ja Hilma Larvala Kuva: Hanna Larvala

Martta Haasanen oli ennätyksellään 19.52,40 yhdeksäs. Oma ennätys parani yli puolitoista minuuttia. Larvala ja Haasanen voittivat joukkuekilpailun yhteisajalla 36.10,06. Yhdessä kävelyssä kaksi Suomen mestaruutta!

Martta Haasanen vesiesteellä Kuva: Janne Piispanen

Haasanen juoksi kaksi tuntia ennen kävelyä 1500 metrin esteet. Martta oli 11. ajalla 6.14,07, oma ennätys ennen Imatran juoksua oli 6.15,04.

Leevi Piispanen Kuva: Janne Piispanen

Leevi Piispanen oli ensimmäinen seuran kilpailija Ukonniemessä. 15-vuotiaiden 1500 metrin estejuoksussa Piispanen oli seitsemäs uudella ennätyksellään 5.08,81. Entinen ennätys 5.17,79 parani lähes yhdeksän sekuntia.

Onnittelut Hilma, Leevi ja Martta!

Kilpailut jatkuvat lauantaina. Seurasta kilpailevat Pyry Heiskanen 14-vuotisten 100 metrin aitajuoksussa ja pituushypyssä molempien lajien tilastoykkösenä. 15-vuotiaiden tilastokärki Justus Korvenpää juoksee 800 metriä. Juska Torkkola juoksee 100 metriä 15-vuotisissa. Hilma Larvalan kisaurakka jatkuu 800 metrin juoksulla. Ikäluokan SM-kisoissa on oikeus osallistua kahteen lajiin.