65-vuotisjuhla - Kirjaa vielä saatavilla

24.3.2023

Ensimmäisten joukossa juhliin tuli Unto Mattsson

Seuran vuosijuhlaa vietettiin Silkki-Salissa 16.3.2023. Samassa paikassa jossa seura perustettiin tasan 65 vuotta sitten. Perustajajäsen Unto Mattsson palasi muistorikkaaseen paikkaan.  Untoa ja Hämeenlinnan Tarmon edustajaa olivat vastaanottamassa puheenjohtaja Heikki Mäkinen ja toiminnanjohtaja Eemeli Kaartinen.

Juhlassa oli varattu hyvin aikaa keskustelulle. Sitä käytiinkin ennen juhlaa, ruokatauolla ja juhlan jälkeen. Moni tapasi tuttuja vuosien takaa. Mukavaa oli ja juttua riitti. Alkudrinkkikin oli seuramme värinen.

Elossa olevat perustajajäsenet, Sulo Repo valkokankaalla ja Unto Mattsson oikealla

Juhlan aluksi kuultiin seuran elossa olevia perustajaäseniä. Sulo Repo lähetti terveiset Joensuusta ja muisti hyvin tapahtumat 65 vuoden takaa. Repo on tehnyt pitkän uran urheilussa, mm. valmentanut Marja-Liisa Kirvesniemen (Hämäläinen) olympiavoittajaksi.

Unto Mattsson oli näyttämöllä läsnä. Untolla on mahtavia muistoja seuran taipaleelta. Nähdäänkö Unto ensi kesänä  myös juoksuradalla Kauko Rokalan muistokisoissa?

Unto Mattssonille annettiin juhlan aluksi seuran kultainen ansiomerkki. Ansiomerkkiä jaettiin ensimmäisen kerran seuran historiassa. Mattsson sai merkin numero yksi ja Repo numeron 2.  Ansiomerkin jakoi seuran puheenjohtaja Heikki Mäkinen.

Juhlapuheen piti puheenjohtaja Heikki Mäkinen.  Heikki nosti esille seuran kunniakkaan historian, jonka vaalimista jatketaan.  Seurassa on juuri nyt käynnissä vahva kehittämisen vaihe.  Seura on mukana SUL:n kärkiseurahankkeessa, jonka hedelmistä saamme nauttia lähiaikoina.  Yhdessä tekeminen niin seuran sisällä kuin verkostoissa on nyt ja tulevaisuudessa suuressa  arvossa.

Reilu sata henkeä  kuunteli tarkkaavaisesti juhlapuhetta ja seurasi ohjelmaa.

Juhlapuheen jälkeen lavalle nousivat paikalla olleet kunniajäsenet. Kaikille kunniajäsenille annettiin seuran uusi kultainen ansiomerkki. Vasemmalta 1. kunniapuheenjohtaja Hannu Nurmi, 2. kunniapuheenjohtaja Harri Mannermaa, Markku Rokala, Anna-Maija Wahlman, Jorma Kauneela, Mimi Wiik, Eero Hosio, Boris Röman, Antero Lindman, Helle Aro ja Timo Salo.

Kunniajäseneksi kutsuttiin vuosijuhlassa kuusi henkilöä. Vasemmalta Harry Jääskeläinen, Kari Brisk, Jouko Toivonen, Tuula Ahokainen, Markku Auvinen ja Sari Sinkkonen. Seuran kultaisen ansiomerkin lisäksi uudet kunniajäsenet saivat diplomin.

Seuran aktiivisille toimijoille jaettiin kultaisia ansiomerkkejä. Juhlassa merkin saivat Pekka Mäki, Minna Uusimäki, Paula Pfosser ja Ismo Uusimäki. Seuran nykyisen palkitsemistavan mukaan huomionsoituksia jaetaan aina kun mahdollista pitkin matkaa ja yllättäen. 

Myös seuran perustamisesta kertova "musta vihko" oli juhlapaikalla.  Kuvassa perustavan kokouksen pöytäkirja.

Ruoka oli suussa sulavaa.

Puolen tunnin ruokatauko venähti lähes 40 minuuttiin. Juttua riitti tauolla ja ruoka oli suussa sulavaa.

Toimitusjohtaja Harri Aalto

Suomen Urheiluliiton tervehdyksen juhlaan toi toimistusjohtaja Harri Aalto.  Aalto iloitsi lajin menestyksestä viime aikoina ja korosti seuratyötä.

Toiminnanjohtaja Oki Vuonoranta

Suomen AIkuisurheiluliiton (SAUL) tervehdyksen piti toiminnanjohtaja Oki Vuonoranta. KU-58 on kymmenen parhaan Masters-seuran (30v+) joukossa Suomessa. 

Ville Lampinen, Max Lampinen, Mico Lampinen ja Tuomas Kaukolahti

Seuran huippu-urheilijoista juhlassa paikalla olivat Tuomas Kaukolahti, Max, Mico ja Ville Lampinen. Tuomas ja Ville saivat kultaisen ansiomerkin, Max ja Mico hopeisen.

Ville Lampinen on kautta aikain kerännyt eniten Kalevan Malja- pisteitä seuralle. Lampisella on neljä SM-kultaa 800 metrillä ja kolme SM-kultaa 400 metrillä.  Lampisen nykyinen päämatka on 800 metriä, jossa ennätys parani huomattavasti viime kesänä. Lampinen kuuluu myös seuran hallitukseen.

Tuomas Kaukolahti palasi voitokkaasti SM-halleissa kolmiloikan Suomen mestariksi. Kaukolahdella on useita SM-mitaleja Kalevan Kisoista ja vuodelta 2016 SM-kultaa Oulusta. Kaukolahti tekee urheilemisen lisäksi arvokasta  valmennustyötä nuorten ryhmissä.

Max Lampinen heitti moukarissa U20 MM-hopeaa Kolumbian Calissa ja Pohjoismaiden mestaruuden 19-vuotiaissa. Suomen mestariksi Lampinen heitti myös sivulajissaan kiekossa. Ensi kesän tavoite on Jerusalemin nuorten EM-kilpailuissa.

Mico Lampinen oli viime kesänä Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Slovakiassa toinen moukarinheitossa ja komas kiekonheitossa. Suomen mestariksi Lampinen heitti 16-vuotiaiden kiekossa. SM-hopeaa tuli moukasrissa ja kuulassa. Ruotsi-ottelussa Mico voitti 17-vuotiaiden kiekonheiton.   

Hannu Nurmi, Leo Rautiainen, Emma Simonen ja Jorma Kauneela.

Lions Club Hiekkaharju-Sandkulla jakoi VIISKASILEIJONA-stipendit seuran nuorille urheilijoille. Stipendin saa seuran oma kasvatti, jolla on menestystä. Stipendin saajan tulee olla myös esimerkkinä muille nuorille urheilijoille. Stipendistä tullee vuosittain jaettava aina seuran vuosipäivänä. Stpendit jakoi LC:n presidentti Hannu Nurmi ja hallituksen jäsen Jorma Kauneela. Stipendin saivat Leo Rautiainen ja Emma Simonen. Rautianen voitti viime kesänä 19-vuotiaiden kymmenottelun Suomen mestaruuden. Simonen hyppäsi 15-vuotiaiden kolmiloikassa SM-hopeaa.

Heikki Mäkinen ja Seppo Martiskainen

Seppo Martiskainen on kirjoittanut hienon kirjan seurasta. "Silkin kerholta Allun Mökille- KU-58 vuosina 1958-2022" julkaistiin vuosijuhlassa. Martiskainen kertoi kirjasta vuosijuhlassa. Juhlan lopuksi kirjaa myytiin omistuskirjoituksella. Martiskaiselle annettiin ensimmäisenä seuran ulkopuolisena KU-58:n kultainen ansiomerkki. Merkin luovutti puheenjohtaja Heikki Mäkinen. 

Suuri kiitos Sepolle kirjasta!

Kirjaa on vielä saatavilla edulliseen 30€ hintaan. Voit jättää kirjatilauksen tämän linkin takaa löytyvän tilauslomakkeen kautta. Kirjaa koskevat tiedustelut: Juha Kylänpää, 045 2696300, toimisto@ku58.fi tai Eemeli Kaartinen, 045 160 0541, eemeli.kaartinen@ku58.fi.

Juhlan lopuksi syötiin seuran väreihin koristeltu kakku. Se syötiin viimeistä palaa myöten.

Vili Nybergin hauta

Juhlapäivän aamuna käytiin edesmenneiden seuran aktiivien haudoilla. Vili Nybergin haudalla Ruskeasannassa seuran väriset kukat koristivat juhlapäivää. Haudoilla käynnin perinne jatkuu seuran syntymäpäivänä myös ensi vuonna. 

Kiitos kaikille hienosta juhlasta!


Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Aarto Nevala