Eero Hosion Juhlajuoksu, 80 vuotta 14.5 2022

5.11.2021

Eero Hosio täyttää 14.5 2022 pyöreät 80 vuotta. Hosio on aktiivinen ja tunnettu seuratoimija edelleen 79-vuotiaana. Seuraavan kerran Eero nähdään juoksutoimitsijana ja innostajana Maantiejuoksucupissa 13. marraskuuta KU-58:n väreissä. Sitä ennen Eero ehtii vielä tehdä hiihtotalkoita monta kertaa lähestyvää Suomen Cupia varten Hakunilassa VHS:n väreissä.

Hosion seurat, Kenttäurheiljat-58 ja Vantaan Hiihtoseura, päättivät keskiviikkona 3.marraskuuta 2021 Eeron juhlajuoksun pitämisestä Hakunilassa. Kokouksessa oli läsnä myös Eero Hosio, joka antoi seuraavat ohjeet:

-        Reitin tulee olla riittävän haastava, maaliin tullessa kisan pitää tuntua

-        Osanottajia tulee olla riittävästi

Kilpailumaastoksi päätettiin Hakunilan haastavat hiihtoladut polkujuoksun säännöillä. Korkeuseroa ja haastavuutta varmasti riittää. Kilpailukeskuksena toimii Vantaan Hiihtoseuran toimisto. Kilpailun muistomitalista on tarkoitus tehdä erikoisempi keräilyharvinaisuus. Reitistä tulee myös haastava, että sekin muistetaan.

Eero Hosio nyt ja 50 vuotta sitten Lidingössä

Eero on menestynyt nuorena miehenä maastojuoksussa ja varsinkin niihin liittyvissä joukkuekilpailuissa. Suomen mestaruus on Eeron kaapissa vuodelta 1967 ja 1969 KU-58:n joukkueessa. Myös Ruotsissa juostava 30 kilometrin Lidingöloppet (kuvassa) on Hosion suosikkikilpailuja, joukkueessa Eero oli joka kerran kun kisaan osallistui (7 juoksijaa).

Sotkamon vuoden 1967 maastoissa oli todella helteinen keli 28.toukokuuta 1967. Silloin osa kilpailijoista konttasi maaliin. Samaa hyvää säätä toivomme ja saamme myös Toukokuun 14.päivään 2022. Sotkamon kisoista onkin tuolloin jo 55 vuotta ja näemme ilmastomuutoksen vaikutuksen?

-        Kyllä jonkun pitää kontata maaliin minunkin juhlajuoksussa, Hosio vinkkaa. 

Ilmoittautuminen tapahtumaan avataan lähiaikoina.

Tapahtuman tuotto ohjataan nuorten kestävyysurheiluun Kenttäurheilijat-58:ssa ja Vantaan Hiihtoseurassa.

Niiden eteen Eero Hosio on tehnyt arvokasta työtä aika monta vuotta.


Juha Kylänpää