EMG:n estejuoksuissa menestystä – Huotarille ja Kullbergille kultaa, Hassiselle hopeaa

5.7.2023

Raisa Huotari, Jukka-Pekka Hassinen ja Sanna Kullberg ja mitaleita kaulassa Ratinan Stadionilla

European Masters Games (EMG) on 29 lajin tapahtuma, joka kokoaa Masters-urheilijoita (35+) kaikista maanosista. Kilpailut alkoivat jo 26.6 muiden lajien osalta. Yleisurheilun osalta tapahtuma alkoi tiistaina 4.7 ja ensimmäiset seuran urheilijat kilpailivat keskiviikkona.

Ja hyvin kilpailivatkin. Kaikki urheilijamme olivat mitaleilla estejuoksussa. Raisa Huotari voitti 50-vuotiaiden 2000 metrin estejuoksun. Kultaa juoksi myös Sanna Kullberg 45-vuotiaiden samalla matkalla.

Jukka-Pekka Hassinen juoksi 60-vuotiaiden 2000 metrin esteissä hopeaa. Suomalaiset ottivat kolmoisvoiton, Juha Heininen voitti ja Pekka Kemppi juoksi pronssille.

Estejuoksussa tehtiin myös yksi Euroopan ennätys suomalaisittain. Kunto-Pirkkojen Eliisa Reijonen teki EE:n 70-vuotiaiden 2000 metrin esteissä.

EMG:n yleisurheilu jatkuu Tampereella sunnuntaihin.  

Kaikki tulokset


Raisa Huotari, Sergei Bubka ja Sanna Kullberg

Ukrainalainen Sergei Bubka on IMGA:n eli järjestävän tahon presidentti. Artikkelin kirjottaja muistaa Bubkan jo yleisurheilun MM-kilpailuista 1983. Tuolloin Bubka hyppäsi ensimmäisen MM-kultansa punavalkoiset sukat jalassaan Helsingissä. Loppu seiväshyppyura onkin historiaa. Bubka on menestynyt ja  menestyy edelleen myös urheilujohtajana. Osaa myös kehua oikeita urheilijoita ja viihtyy urheilijoiden seurassa.


Juha Kylänpää