European Masters Games – Sanna Kullberg 5000 metrin voittoon hyvällä ajalla

7.7.2023

30-45-vuotiaiden kaikki osanottajat

EMG jatkui Tampereella perjantaina. Sanna Kullberg voitti 45-vuotiaiden 5000 metriä hyvällä ajalla 18.52,61. EMG-tapahtumassa tämä oli toinen voitto Sannalle, keskiviikkona hän voitti 2000 metrin estejuoksun.

Sanna Kullberg maalissa Kuva: Jarmo Viitanen

Sanna oli tosi tyytyväinen juoksuunsa Tampereella.

-        Juoksuni oli paras ratavitonen sitten vuoden 2012. Juoksin neljä kilometriä tasaisesti 19 minuutin loppuaikaa   eli 3.48/km ja viimeisellä kilsalla pystyin vielä kirimään. Tosi tyytyväinen olen!

Karoliina Kellola, Mira Potkonen ja Sanna Kullberg

Sannan lähdössä juoksi myös kaksinkertainen olympiapronssimitalisti Mira Potkonen. Potkonen voitti nyrkkeilyssä pronssia Tokiossa 2021 ja Rio De Janeirossa 2016. Potkonen on myös kaksinkertainen Euroopan mestari ja MM-pronssimitalisti. European Gamesin eli vastaavan yleisen sarjan kilpailun Potkonen on nyrkkeilijänä voittanut vuonna 2019. Tampereella Potkonen juoksi pronssia 40-vuotiaiden 5000 metrillä European Masters Gamesissa. Todella kova urheilija!

Sanna juoksee vielä huomenna 1500 metriä Tampereella. Tilastojen valossa Sanna on siinäkin suosikki. Sanna on ilmoittautunut myös puolimaratonille, mutta tyytynee 1500 metriin Tampereella. Puolimaratonilla Tampereella on mukana Soulin vuoden 1988 olympiavoittaja Rosa Mota Portugalista. Mota täytti juuri 65 vuotta.

Sannalle riittänee yhden olympiamitalistin voittaminen Tampereella, sillä sunnuntaina Sanna on toimitsijana Hiekkaharjun kymppitonnilla. Kierrosten laskeminen on yhtä vaativaa niin toimitsijoille kuin juoksijoillekin.

Onnittelut Sanna toisesta EMG-mestaruudesta.

 

Kaikki tulokset


 

 

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Sanna Kullberg ja Jarmo Viitanen