Itä-Vantaan maastojen kolmas osakilpailu – maastokausi jatkuu Hakunilassa marraskuussakin

3.10.2024

Matalan kynnyksen maastojuoksusarja saatiin päätökseen torstaina 3.lokakuuta taas hyvässä syyssäässä. Kaikissa kolmessa osakilpailussa sää suosi kilpailijoita. Osanottajia kaikissa osakilpailussa oli noin sata kussakin. Sarjoja oli 3-vuotiaista Masters-sarjoihin. Matkat olivat 0,5 km-4,5 km matkan pidentyessä iän karttuessa. Suurin osa kilpailijoista oli KU-58:n ja Vantaan Hiihtoseuran urheilijoita. Mukana oli kilpailijoita myös Helsingin Kisa-Veikoista, Keravan Urheilijoista, Mäntsälän Urheilijoista ja Pakilan Vedosta. Itä-Vantaan Maastot jatkuvat taas keväällä 2025. Palkinnot jaettiin kolmen osakilpailun pisteiden perusteella ja palkintojenjaossa nähtiin paljon iloisia tuuletuksia.

800 metrin juoksijat Junnu ja Justus Korvenpää ottivat maastojuoksusarjan hyvänä harjoituksena ja ottivat kaksoisvoiton kokonaiskilpailussa kuten kaikissa kolmessa osakilpailussakin. Vantaan Hiihtoseuran toiminnanjohtaja Antti Pekkala jakoi palkinnot. VHS:n Eelis Sahlsten oli kolmas.

KU-58:n vahva panos Masters-urheilussa näkyi myös palkintojenjaossa. 55-vuotiaissa Jukka-Pekka Hassinen, Petri Svärd ja Lauri Palva ottivat kolmoisvoiton. 45-vuotisissa Tuomas Nupponen ja 35-vuotiaissa Satu Uuttu ottivat sarjavoiton maksimipistein.

Nuorten sarjoissa oli ilahduttavan paljon seuran urheilijoita palkintokorokkeella. Nuoret saivat mitalin lisäksi palkinnoksi herkullista Vantaalla valmistettua suklaata ja aikuiset Mintti-ravintoloiden Zilla-lahjakortin.

Tulokset

Tänä syksynä Hakunilassa kilpaillaan vielä maastossa PM-maastokatsastukset 27.10 ja Pohjoismaiden mestaruusmaastot 10.marraskuuta. PM-maastoissa kilpaillaan yleisen sarjan ja U20 mestaruuksista. Niihin liitot nimeävät kilpailijat. Masters-urheilijat kilpailevat samana päivänä Pohjolan mestaruuksista, joihin on vapaa pääsy kaikilla yli 30-vuotiailla. Ilmoittautumiseen vaaditaan SUL:n kilpailulisenssi ja Suomen edustusasu, jonka voi hankkia kisapaikallakin. Kilpailuissa on joukkuekilpailu kolmihenkisin joukkuein. PM-mitaliin on hyvä mahdollisuus, kannattaa ilmoittautua mukaan. PM-maastoissa on myös avoin kilpailu, johon voi ilmoittautua kuka tahansa. sarjoja on 9-15-vuotiaille sekä miehille ja naisille. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä. Ilmoittautuminen on mahdollista myös kilpailukalenteri.fi sivuilla ,  avoin kisa ja Masters-maastot,  jossa KU-58:n urheilijoille kilpailu on maksuton.

Myös katsastuskilpailu 27.10 on KU-58:n urheilijoille maksuton. Ilmoittautuminen