Kahdeksan SM-mitalia SAUL:n SM-maratonilta – Juuti, Lohvansuu, Uuttu ja joukkueet Suomen mestareita

20.8.2022

Iina Lohvansuu, Leena Mäkäräinen ja Satu Uuttu Raumalla keväällä -22 Kuva: Juha Kylänpää

Yli 30-vuotiaiden maratonin Suomen mestaruuksista juostiin Turussa Paavo Nurmi Maratonin yhteydessä. Seura oli hyvin edustettuna menestyksekkäästi Turussa, kuten ensi vuoden kisajärjestäjän tulee ollakin. Ensi vuonna kaikkien ikäluokkien SM-maratonit juostaan Vantaan Maratonin yhteydessä.

30+naisemme olivat hyvässä vireessä. Iina Lohvansuu voitti 30-vuotiaiden Suomen mestaruuden. Satu Uuttu oli nopein 35-vuotiaissa. Leena Mäkäräinen juoksi SM-pronssia 30-vuotiaiden sarjassa. Joukkuekilpailussa KU-58 oli ylivoimainen Suomen mestari kuten keväällä Rauman SM-puolimaratonillakin samalla joukkueella, josta kuva huhtikuulta. Ilmastomuutos ei ole vielä mahdottomasti karannut käsistä. Huhtikuussa Raumalla oli lunta, Turussa ei elokuussa tippaakaan, vaan Aura-joki virtasi valtoimenaan.

Lisäksi Turussa puhalsi tuuli valtoimenaan. Yleisen sarjan SM-hopeaa juossut Laura Manninen kiitteli Petri Juutia vetoavusta tuulisilla osuuksilla. Seuran sisäistä henkeä ja apua parhaimmillaan!

Miehissä Petri Juuti oli 45-vuotiaiden Suomen mestari kuten viime vuonnakin ikäluokassaan Jyväskylässä.  Martti Näsäkkälä juoksi SM-hopeaa 40-vuotiaissa ja Jussi Ahdinkallio SM-pronssia 50-vuotiaissa.  Marko Martikainen oli kuudes 45-vuotiaissa ja se toi 40-vuotiaiden joukkueelle Suomen mestaruuden.

Kun vielä yleisessä sarjassa 38-vuotias Jukka Hyttinen juoksi SM-pronssia, niin 30+vuotiaiden päivä oli täydellinen Paavo Nurmi Maratonilla Turussa.

KU-58:lla oli hieno 10 SM-mitalin päivä Turussa.

Kaikki kilpailijamme palkittiin SM-mitaleilla. Onnittelut kaikille SM-mitalisteille!

Ensi vuonna kaikista maratonin SM-mitaleista kilpaillaan Tikkurilassa Vantaan Maratonilla lokakuussa.