KALEVAN KISAT TAMPERE – toinen kilpailupäivä

27.8.2021

Rasmus Krogell Kuva: Juha Kylänpää

Rasmus Krogell 5000 metrillä 16.

Rasmus Krogell juoksi ensimmäisissä Kalevan Kisoissaan 5000 metrillä sijalle 16. ajalla 15.41,00. Krogell oli perjantaina seuran ainoa loppukilpailuun osallistunut urheilija. Kilpailu oli alussa vauhdiltaan rauhallinen, mutta matkalla letka repesi selvästi. Krogell ottaa kaiken irti ensimmäisistä Kalevan Kisoistaan. Sunnuntaina vuorossa on vielä 10000 metriä.


Anne-Mari Lehtiö pituuden karsinnan viides – Loppukilpailu lauantaina 18:05

Anne-Mari Lehtiö oli pituushypyn karsinnan ryhmänsä kakkonen ja kokonaiskilpailun viides tuloksella 581. Lehtiön kakkosryhmässä pisimmälle ponnisti Espoon Tapioiden Saara Keskitalo tuloksella 582. Karsintaraja oli 590 ja sekä Lehtiö että Keskitalo jättivät kolmannen hypyn käyttämättä. Karsinnan ykkösryhmässä Taika Koilahti (592) ja Kira Kytölä (590) hyppäsivät karsintarajan. Loppukilpailuun vaadittiin perjantaina Ratinassa 570.


Elias Jrad 400 metrin alkuerässään kolmas – loppukilpailupaikka jäi 61 sadasosan päähän

400 metrillä juostiin kolme alkuerää. Se tarkoitti erän kahden nopeimman kilpailijan selviämistä suoraan finaaliin. Lisäksi kaksi nopeinta aikaa suoraan selvinneiden jälkeen sai loppukilpailupaikan.

Elias Jrad juoksi kolmannessa erässä. Radalla kaksi juossut Jrad oli eränsä kolmas ajalla 48,87. Edelle ehättivät Borgå Akilleksen Benjamin Stendahl (48,19) ja Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden Viljami Kaasalainen (48,51). Aikavertailussa finaalipaikkaan vaadittiin 48,26. Sen paikan vei Tampereen Pyrinnön Joel Turkka.

Muut 400 metrin finalistit: Erik Back, Eljas Aalto, Juho Pirskanen, Filip Johansson ja Asseri Välimäki.

Elias Jrad oli kilpailun ensimmäinen karsiutuja.


Johanna Lehtiö kiekonheiton karsinnan yhdestoista

Naisten kiekonheiton karsinnan raja oli 48,50. Tuo tulos tai kymmenen parasta selvisivät samana iltana käytävään loppukilpailuun.

Karsintarajan heti ensimmäisellä heitolla ylittivät Joensuun Katajan Katri Hirvonen (52,05 SB), Janakkalan Janan Sanni Kuparinen (49,75), Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti (51,02) ja Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen (51,45). Odotetut nimet isolla Q:lla illan finaaliin.

Muut loppukilpailuun selvinneet Tuula Svili, Pauliina Aalto, Taija Tirkkonen, Vilma Räsänen, Elina Mattila ja Tanja Komulainen.

Johanna Lehtiö heitti ensimmäisellään kauden parhaansa 45,26 ja oli kierroksen jälkeen yhdeksäntenä. Kaksi seuraavaa heittoa tuottivat ruksin, joten ensimmäisen kierroksen tulos jäi voimaan. Lopputuloksissa Lehtiö oli yhdestoista, ensimmäinen karsiutuja. Loppukilpailuun kymmenentenä selvisi Tampereen Pyrinnön Tanja Komulainen tuloksella 46,81. Metri ja 55 senttiä erotti tällä kertaa Lehtiön loppukilpailupaikasta.


Kilpailut jatkuvat huomenna lauantaina kello 10.00. Silloin Ratinassa aloittavat ottelijamme Petri Lemmetyinen ja Leo Uusimäki kaksipäiväisen urakkansa.


Juha Kylänpää