Kaukolahti Suomen mestariksi, Lehtiölle SM-pronssia – SM-hallien ensimmäinen päivä

18.2.2023

SM-hallien ensimmäinen päivä oli seuralle mitalinhohtoinen. Kaikki osallistuneet urheilijamme saivat SM-mitalin ja kolmaskin on mitalivauhdissa. Kuvassa valmentaja Pekka Kelonurmi, kultamitalisti Tuomas Kaukolahti ja pronssimitalisti Anne-Mari Lehtiö.

Tuomas Kaukolahti voitti kolmiloikassa Suomen Mestaruuden selkeällä erolla muihin. Kaukolahdelle tämä on ensimmäinen yleisen sarjan henkilökohtainen mestaruus SM-halleissa. Kalevan Kisoissa mestaruus tuli vuonna 2016 Oulussa.  

Anne-Mari Lehtiö ponnisti pituudessa SM-pronssia. Sekä Kaukolahtea että Lehtiötä valmentaa Pekka Kelonurmi, joka myös sai mitalin Suomen mestarin valmentajana.

Leo Rautiainen aloitti seitsenottelun hyvin. Rautiainen on ensimmäiseen päivän jälkeen kolmantena. Seitsenottelu jatkuu huomenna pika-aidoilla, seiväshypyllä ja 1000 metrillä. Ottelu on hyvin tasainen, ja mahdollisuudet uran ensimmäiseen aikuisten SM-mitaliin on olemassa. Pääseeköhän Leo mitalihaastatteluun?

SM-hallit jatkuvat sunnuntaina kello 10:00. Yle Areenasta tulee suora selostamaton lähetys koko päivän. Illalla tulee kooste TV2:lta.

Juha Kylänpää

 

SUL:n puheenjohtaja Riikka Pakarinen jakaa palkintoja