Kirja 65-vuotiaasta KU-58:sta ilmestyy 16.3 2023

29.6.2021

Heikki Mäkinen ja Seppo Martiskainen Kuva: Juha Kylänpää

Seura täyttää vuonna 2023 kunnioitettavat 65 vuotta. Ihmisellä se on eläkeikä, mutta nuorekas seuramme aikoo vain kiihdyttää vauhtiaan. On aika laittaa historiaakin laajemmin paperille.

Seuran hallitus päätti keväällä kirjan kirjoittamisesta. Muutamia historiajuttujahan on jo kevään aikana näkynyt myös seuran nettisivuilla. Seuran syntymäpäivänä kävimme aktiivien Vili Nybergin ja Allan Seppälän haudoilla. Joensuun keväisissä SM-maastoissa tapasimme seuran perustajajäsenen Sulo Revon. Repo juoksi muutaman SM-mitalin ja hiihdossa valmensi Marja-Liisa Kirvesniemen (os.Hämäläinen) mm. kolmeen olympiavoittoon.

Kirjan kokoajaksi hallitus pyysi tunnettua urheilukirjojen kirjoittajaa Seppo Martiskaista. Martiskainen on kirjoittanut useita urheilukirjoja mm. Suomen Urheiluliiton, Helsingin Piirin ja Helsingin Kisa-Veikkojen historiateokset. Martiskainen on ollut SUL:n hallituksessa ja toiminut kilpailun johtajana mm. MM-kilpailuissa Helsingissä 2005. Joukkueenjohtajana Martiskainen on toiminut useammissakin arvokilpailuissa. Martiskainen on myös ollut nuorena Sulo Revon oppilas koulussa Lieksassa 60-luvulla. 

Kirjan toimituskunnassa ovat Martiskaisen lisäksi Juha Kylänpää, Harri Mannermaa, Heikki Mäkinen, Hannu Nurmi ja Kauko Rokala. Kuka tahansa seuran jäsenistä voi myös joutua haastattelun kohteeksi.


Juha Kylänpää