KU-58:lle lahjoitettiin sydäniskuri, sijoituspaikkana Allun Mökki

3.6.2022

Sydäniskuri

Lions Club Hiekkaharju – Sandkulla r.y on lahjoittanut Kenttäurheilijat-58:lle sydäniskurin 1. kesäkuuta 2022. Sydäniskurin hankintaan Arne Ritari-säätiö on myöntänyt LC Hiekkaharjulle avustusta. Lahjoitus on osa Lions Clubien kampanjaa, johon KU-58 valikoitui lahjoitettavaksi tahoksi. Muita lahjoituskohteita ovat julkiset paikat, kaupat, hoitokodit yms.

Sydäniskuri, joka myös defibrillaattorina tunnetaan on pelastanut lukuisia ihmishenkiä. Tunnetuin heistä lienee tanskalainen jalkapalloilija Christian Eriksen, joka lyyhistyi kesken Tanska-Suomi-ottelun viime kesän EM-kilpailuissa. Ilman sydäniskuria Eriksen tuskin olisi elävien kirjoissa. Sydäniskureita on nykyisin Suomessakin saatavilla yhä useammilla julkisilla paikoilla. Sydänpysähdyksen uhriksi voi joutua kuka tahansa iästä ja hyvästä fyysisestä kunnosta huolimatta, kuten Eriksenin esimerkki kertoo.

Defibrillaattori on erittäin helppokäyttöinen laite. Aluksi painetaan vihreää painiketta, sen jälkeen laite kertoo mitä pitää tehdä. Ennen laitteen käyttöä tulee kuitenkin soittaa hätänumeroon 112 mahdollisimman nopean avun saamiseksi. Sydäniskuri on Allun Mökillä pääoven vieressä oikealla kun mennään sisään.

Seppo Hakku, sydäniskuri, Juha Kylänpää ja Harri Karlenius

Kuvassa LC Hiekkaharjun klubimestari Seppo Hakku ojentaa sydäniskurin KU-58:n varapuheenjohtaja Juha Kylänpäälle. Kuvassa myös laitetoimittajan edustaja Harri Karlenius Rescue Training Housesta. Kuvan ravintola Oklahomassa otti LC Hiekkaharju-Sandkulla:n presidentti Jorma Kauneela.

-        Toivottavasti laitetta ei tarvitse käyttää, mutta jos joutuu, yksikin pelastettu ihmishenki on maksanut laitteen hinnan välittömästi, todettiin yhteisesti

Kenttäurheilijat-58 kiittää Arne Ritari-säätiötä ja Lions Club Hiekkaharju – Sandkullaa merkittävästä lahjoituksesta.

Kohti entistä tuvallisempaa tulevaisuutta.

 

Juha Kylänpää

Varapuheenjohtaja