KU-58 on mukana tarjoamassa harrastusmahdollisuuksia Ukrainasta paenneille

1.4.2022

Venäjän Ukrainassa aloittama järjetön hyökkäyssota on johtanut valtavaan inhimilliseen hätään, jota paetakseen jo lähes kymmenesosa ukrainalaisista on joutunut lähtemään kotimaastaan.  Osa heistä on asettunut Vantaalle. Ukrainalaisten tilannetta käsiteltiin Vantaan seurafoorumissa 1.4. Kaupunki yhdessä liikuntaseurojen kanssa pyrkii helpottamaan tulijoiden arkea tarjoamalla heille harrastusmahdollisuuksia. Toistaiseksi jo noin 20 vantaalaista urheiluseuraa on ilmoittanut, että niiden toiminta on joko kokonaan tai osittain avointa (veloituksetonta) Ukrainasta tulleille suojelua tarvitseville henkilöille. Myös Kenttäurheilijat -58 on päättänyt olla aktiivisesti tässä joukossa ja haluaa toivottaa ukrainalaiset tervetulleiksi.  

Suomalaisten perimässä on ymmärrys siitä, mitä ukrainalaisten nyt kokema aggressio tarkoittaa. Omina vaikeina hetkinämme Suomi on saanut apua, ja myös seuraa on tuettu ja autettu sen oman taipaleensa varrella monin tavoin. Ja onhan niin, että ”jokainen, joka apua saa, sitä joskus tajuu myös antaa”. Ja nyt todellakin on meidän vuoromme antaa apua tarvitsijoille.

Seura haluaa myös muistuttaa, että Ukrainan sodasta vastaa Venäjän valtiojohto, eivät Suomessa asuvat venäjänkieliset ihmiset, joita kohtaan on luonnollisesti käyttäydyttävä aivan kuten muidenkin ihmisten kanssa toimitaan. Seuran toiminnan piirissä mahdollisesti olevat ukrainan tai venäjän kielen osaajat ovat meille voimavara ukrainalaisten integroimisessa vantaalaiseen yleisurheiluperheeseen.