Laura Manniselle SM-pronssia Pohjoismaiden ennätyksellä- Petri Lemmetyinen neljäs – Kuopion SM-hallit

20.2.2022

Laura Manninen iloitsee SM-pronssista Kuva: Matti Manninen

Seura osallistui SM-halleihin kolmen urheilijan voimin. Mitalitta ei tälläkään kertaa jääty. Myöskin Pohjoismaiden ja Suomen ennätys parani 3000 metrillä.

Laura Manninen kertoi tavoitteekseen kymmenen minuutin alituksen, kun viime vuonna se jäi rikkomatta Jyväskylän SM-halleissa. Rikkoontuihan tuo kymmenen minuuttia, ja aika reilustikin. Aika 9.42,40 on uusi 45-vuotiaiden Suomen ja Pohjoismaiden ennätys. Entisetkin ennätyksetkin olivat Lauralla viime vuodelta. Lisäksi Laura juoksi oman henkilökohtaisen ennätyksensä (PB) lähes 49-vuotiaana. Hyvän ajan tae oli nopearytminen juoksu, kun Ilona Mononen ja Nathalie Blomqvist lähtivät alkupaukusta hyvään vauhdinpitoon. Mononen juoksi mestariksi ja Blomqvist hopealle. Laura Manninen sai ensimmäisen SM-hallimitalinsa, pronssia. Aikuisurheilussa Mannisella on yksi mestaruus 40-vuotiaiden kolmelta tonnilta vuodelta 2013. Sieltä oli entinen ennätyskin 9.45,83, joka nyt parani Kuopiossa.  

-          Pääsin lähtemään eturivistä, ja matkalla ei ollut ruuhkaa niin kuin viime vuonna. Kyllä aika oli minullekin melkoinen yllätys, piikkareilla juossut Manninen iloitsi kisan jälkeen

-          Voitin Johanna Peiposen ja lopussa jännitti loppukiri Taru Häyrisen kanssa. Hyvinhän sekin minulle lopulta kääntyi, Manninen jatkoi.

Tänä kesänä on Masters-urheilijoiden MM-kilpailut Tampereella. Sinne osallistumista Manninen ei ole vielä päättänyt.

-          Tampereella on monta matkaa ja kaikkia ei voi juosta. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan, mitä matkoja valitsisin, Manninen arvuuttelee

 

Petri Lemmetyinen Kuva: Juha Kylänpää

Petri Lemmetyinen oli seitsenottelussa neljäs. Ensimmäisen päivän jälkeen Lemmetyinen paransi sijoitustaan kolme sijaa. Lemmetyinen keräsi Kuopiossa 4833 pistettä. Mestariksi otteli ensimmäisessä aikuisten välineillä käydyn ottelunsa läpikäynyt Juuso Toivonen. SM-hopea meni Juuso Hassille ja pronssi Petri Ihanderille.   

Rosa Salonen oli 300 metrin aidoissa 13. ajalla 48,39. Saloselle aikuisten SM-hallit olivat ensimmäiset. Ensi viikonloppuna hän kilpailee nuorten SM-halleissa Liikuntamyllyssä. Nuorten SM-halleihin on seurasta ilmoittautunut kahdeksan kilpailijaa Salosen lisäksi. Ilmoittautuminen päättyy tänään.

 

Juha Kylänpää