Maantiejuoksun SM Pyhtäällä

16.4.2023

Kristian Lindroos (4) kärkikahinoissa. Tuleva mestari Hannu Granberg vetää

Seurasta oli ilmoittautunut kymmenen kilpailijaa maantiejuoksun SM-kilpailuihin Pyhtäälle. Joukko harveni jo ennen kisaa, kun kolme kilpailijaa jäi sairastumisen vuoksi pois. Seitsemän urheilijaa oli kuitenkin suurin määrä piirin seuroista.

Ville Korhonen

Parhaaseen sijoitukseen juoksi Ville Korhonen 17-vuotiaiden kympillä. Ville oli elämänsä ensimmäisellä maantiekympillä kahdeksas ennätyksellään 37.30.

Laura Heikkilä

Laura Heikkilä oli kovatasoisella naisten puolimaratonilla kymmenes ajalla 1.23.15. Laura oli tyytyväinen aikaansa tuulisella reitillä. Laura harkitsi myös SM-maastoihin osallistumista, kun kilpailut ovat Helsingissä.

Satu Uuttu

Satu Uuttu juoksi toipilaana sijalle 20. Kolmen viikon kuluttua on ohjelmassa Riikan Maraton ja kesäkuussa sama matka Tukholmassa.

Santtu Heiskanen

Santtu Heiskanen oli 19-vuotiaissa 14. ennätyksellään 36.09. Ensi viikonloppuna ohjelmassa on uudistunut Karhu-viesti Porissa Markku Rimpiläisen valmennusryhmän joukkueessa.

Kristian Lindroos

Miesten puolimaratonilla Kristian Lindroos oli 17. Seuraan tänä vuonna liittynyt Lindroos on maratonjuoksun hallitseva Suomen mestari. Kauden päätavoite on mestaruuden puolustaminen Vantaan Maratonilla syksyllä.

-        Juoksu oli tänään ihan OK. Päätavoite on syksyn SM-maratonilla. Kisa juostaan minulle mieluisalla reitillä, jossa juoksi ensimmäisen ”kunnon maratonini”, Lindroos kertoi maalissa.

Lindroos voitti Vantaan Maratonin vuonna 2021 ennätyksellään 2.28.42. Viime vuonna Lindroos voitti matkan Suomen mestaruuden Turussa.

Toni Janka

Toni Janka juoksi ennätyksensä 1.16.45 ja oli 27. Janka on kilpaillut paljon ulkomailla, viimeisimpinä maratonit Tokiossa maalikuussa ja Houstonissa Texasissa tammikuussa.

Tommi Hytönen (19)

Tommi Hytönen joutui tällä kertaa keskeyttämään.

Tänä vuonna seura jäi Kalevan Malja-pisteittä maantiejuoksussa. Eniten pisteitä keräsi Lahden Ahkera, peräti 23.

SM-kilpailut jatkuvat ensi viikonloppuna SM-maantiekävelyillä Lappeenrannassa. SM-maastot juostaan Paloheinässä 6-7.toukokuuta.