Mico Lampinen Suomen mestari – Heiskaselle ja Korvenpäälle SM-hopeaa – Kanto SAUL:n mestari

13.8.2022

Mico ja Tero Lampinen

Kolmien SM-kisojen lauantai tuotti mitaleita seuralle kaikilta kolmelta paikkakunnalta.

Lempäälässä 16/17-vuotiaiden SM-kisoissa Mico Lampinen heitti kiekossa 16-vuotiaiden SM-kultaa. Tulos 58,10 on 17-vuotiaiden kauden kotimainen kärkitulos ja HelSY:n piiriennätys. Ennätyksen Mico vei Ville Tiisanojalta, joka aikoinaan heitti 57,88.

-          Hakusessa oli kuusikymppinen, parhaat heitot kuitenkin osuivat verkkoon. 60 metriä menee viimeistään maaottelussa

Lampinen voi olla varma paikastaan Ruotsi-ottelun kiekonheittoon, sillä sinne valitaan kilpailukykyisin joukkue. Siihen joukkueeseen Mico todellakin kuuluu.

Joona Heiskanen taisteli 17-vuotiaiden 800 metrillä SM-hopeaa. Voittoon juoksi HKV:n Oliver Asikainen.

Lauri Mäkinen hyppäsi pituudessa ennätyksensä ja oli 13. Ville Korhonen oli 800 metrillä kahdeksas ja Wilma Simonen moukarissa yhdeksäs.

Justus Korvenpää

Klaukkalassa 14/15-vuotiaiden SM-kilpailuissa kaikki urheilijamme sijoittuivat pisteille eli kuuden parhaan joukkoon. Mitalitilin Nurmijärvellä avasi Justus Korvenpää juoksemalla ennätyksellään SM-hopeaa 14-vuotiaiden 800 metrillä. Nico Tilander oli 15-vuotaiden korkeudessa viides.  Kuutossijoille juoksivat Vili Hahto 15-vuotiaiden 800 metrillä ja Juska Torkkola 14-vuotiaiden 100 metrillä.

Tomi Kanto

Pedersöressä lauantaina Tomi Kanto juoksi 5000 metrillä 45-vuotiaiden Suomen mestariksi kuten viime vuonnakin Mikkelissä. Tarkemmat tulostiedot SAUL-kisoista julkaistaan myöhemmin.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina kaikilla paikkakunnilla, ja uskon SM-mitaleita tulevan kaikilta paikkakunnilta.

13.8.  Lempäälä, 17- ja 16-v. SM-kilpailut:

M17 800 m (13.8.) 2) Joona Heiskanen (-05) 2.00,12.

M17 Pituus/LJ (13.8.) 13) Lauri Mäkinen (-05) 5,53 (-1,2) PB.

M16 800 m (13.8.) 8) Ville Korhonen (-06) 2.12,22..

M16 Kiekko/DT (1,50 kg) (13.8.) 1) Mico Lampinen (-06) 58,10 kk17.

N17 Moukari/HT (3,00 kg) (13.8.) 9) Wilma Simonen (-05) 47,94.

13.8. Nurmijärvi, 15- ja 14-v. SM-kilpailut:

P15 800 m (13.8.) 2. erä 6) Vili Hahto (-07) 2.10,43.

P15 Korkeus/HJ (13.8.) 5) Niko Tilander (-07) 1,74.

P14 100 m (13.8.) (+0,0) 6) Juska Torkkola (-08) 12,68. Alkuerät (13.8.) 1. erä (+1,5) 3) Juska Torkkola (-08) 12,42.

P14 800 m (13.8.) 2. erä 2) Justus Korvenpää (-08) 2.05,95 PB.