Moukarin talvimestaruuskilpailut Kaustisilla 5.3 – KU-58 ennakko

4.3.2022

Mico ja Max Lampinen Kuva:Tero Lampinen

Seura lähtee Kaustisille neljän urheilijan voimin. Menestyneet Lampisen veljekset, Max ja Mico, kilpailevat ensi kertaa KU-58:n edustajina. Wilma Simonen ja Erika Tanninen kilpailet 17-vuotiaissa toista vuottaan.

Mico,Tero ja Max Lampinen Kuva:Juha Kylänpää

Lampisen veljeksillä on mitaleita jo kasapäin eri heittolajeissa ja lisää haetaan nyt Kaustisilta ja seuraavana viikonloppuna Porista kiekon talvimestaruuskilpailuissa.

Max Lampisen tavoitteena on 19-vuotiaiden mestaruus ja kesän U20 MM-rajan rikkominen (69.97m). Rajan rikkominen on todennäköinen, heittihän Lampinen jo viime vuonna kuusikiloista 74,22 Espoossa lokakuussa. Max on kilpailun ennakkosuosikki.

Mico Lampinen lähtee tavoittelemaan 17-vuotiaissa yli 70 metrin kaarta ja mahdollisen kirkasta mitalia tässä sivulajissaan. Lokakuussa nuorempi Lampinen heitti viisikiloista moukaria 64,34. Mico on vahva ehdokas mitaleille.

Seuraennätykset saavat uudet omistajat lauantaina. Ville Tiisanojan 17-vuotiaiden ja Anssi Hirvikosken 19-vuotiaden ennätykset siirtynevät historiaan. 19-vuotiassa myös Tapioiden Mikko Dannbäckin piiriennätys 73,24 on Max Lampisella täysin mahdollisuuksien rajoissa.  

Lampiset ovat hakeneet SM-kisatuntumaa jo voimannostossa. Molemmat nuoret miehet kisasivat nuorten klassisen voimanoston SM-kisoissa 30.1 Porissa, jossa Mico voitti Suomen mestaruuden ja Max oli neljäs. Viime lauantaina 26.2 Mico kisasi nuorten klassisen penkkipunnerruksen SM-kisoissa Oulussa ja voitti Suomen mestaruuden. Klassisissa kisoissa ei käytetä tukea antavia paitoja tai muita varusteita, kuten varuste kilpailuissa. Voimannostossa Lampiset edustavat keravalaista Bodonosta.

Oulusta palatessaan Lampiset tekivät heittotreenin Kaustisilla jo viime viikonloppuna kisaringissä. Lunta oli ainakin riittävästi, mutta lämmitetty rinki oli hyvässä kunnossa. Tämän näemme valmentaja Tero Lampisen ottamassa artikkelikuvassa selvästi.

Wilma Simonen ja Erika Tanninen Kuva:Eemeli Kaartinen

Wilma Simosen ja Erika Tannisen harjoittelukaudessa on riittänyt haasteita. Menetetyt harjoitukset voidaan kuitenkin aina korvata muuttamalla harjoittelua. Viimeiset heittoharjoitukset menivät hyvin molemmilla nuorilla naisilla. Valmentaja Anssi Hirvikoski on luottavainen tuloskuntoon Nikulan raviradalla.

-        Mestaruuskilpailuissa tulee aina olla tavoitteena ennätyksen parantaminen. Sijoituksellisesti haemme pistesijaa, mitali olisi iloinen yllätys, Hirvikoski laskee

Ennätyskirjurilla saattaa olla paljon päivitettävää.

Moukari lentää talvioloissakin. Talvella 2019 tein juttua Kaustisen talvimestaruuskilpailuista SUL:n verkkosivuille. Yllätyin tulostasosta. Silloin Silja Kosonen heitti ensimmäisen SE:n ikäluokassaan. Sen Suomen ennätyksen jälkeen menestystä on tullut niin ennätysten kuin mestaruuksienkin muodossa.

Tsemppiä Erika, Max, Mico ja Wilma lauantaille!


Live-tulospalvelu 


Juha Kylänpää