Pekka Mäelle SUL:n hopeinen ansiomerkki

4.3.2022

Pekka Mäki sai Suomen Urheiluliiton hopeisen ansiomerkin. Huomionosoitus tehtiin ”työn ääressä” Pekan toimiessa maalikamerassa keskiviikon Luolasprinteissä. Mäki on aiemmin saanut SUL:n hopeisen ja kultaisen ansiolevykkeen.

Pekka Mäki on toiminut seurassa useita vuosia. Seuran johtokuntaan Mäki kuului kymmenen vuotta. Kilpailujaoston toiminnassa Mäki on ollut vieläkin pidempään, josta suurimman osan ajasta jaoston puheenjohtajana. Kuten niin monella muullakin ansiotyö haittaa hyvää ja kivaa harrastusta, ja viime vuonna Mäki luopui jaoston puheenjohtajuudesta. Mäki jatkaa seurassa maalikameraryhmän vetäjänä. Maantiejuoksuissa Mäki on edelleen turvallisuusvastaava ja hoitaa yhteydet viranomaisiin.

Pekka Mäki on toiminut myös Helsingin piirin (HelSY r.y) hallituksessa neljä vuotta. Yhtä pitkän ajan Mäki oli myös piirin kilpailujaoston puheenjohtaja.

Tuomarikoulutuksessa Mäki on suorittanut nelostason. Hän on toiminut useissa kilpailuissa tuomarineuvostossa. Seuran omissa kilpailuissa johtotehtävät ovat seuranneet toisiaan. Vuonna 2014 Mäki oli tuomaristopäällikkö Ruotsi-ottelussa.

Mäki toimii aktiivisesti myös Vantaan Hiihtoseurassa. Siellä viimeisin toimitsijatehtävä oli Stadion sprintit Olympiastadionilla. Mäki toimi lähettäjänä ja ampui useammankin olympiavoittajan matkaan televisioidussa tapahtumassa.

Palkinnon ojensi Hakunilan Kalliosuojassa puheenjohtaja Heikki Mäkinen.

Onnittelut Pekka Mäki!


Juha Kylänpää