Pohjola-Seuracup finaali Porissa lauantaina 4.syyskuuta

3.9.2021

Seura selvisi monen vuoden jälkeen Seuracupin finaaliin. Edellisestä kerrasta onkin jo kymmenen vuotta. Silloin KU-58 oli Tera-sarjan yhdeksäs Lahdessa. Joukkueessamme oli silloin tuttuja nimiä. Anne-Mari-Lehtiö voitti pituushypyn sentin erolla ennen Senni Salmista. Leo Uusimäki hyppäsi 13-vuotaiassa seivästä. Ville Lampinen ja Tuomas Kaukolahti eivät päässeet Vattenfall- finaaliin, sillä he kilpailivat Leppävaarassa 17-vuotaiden maaottelussa. Lampinen voitti Joonas Rinteen 800 metrillä ja Kaukolahti hävisi niukasti Kristian Pullille kolmiloikassa.

Seura pääis vielä Tera-finaaleihin vuonna 2012 ja 2013, Molemmilla kerroilla sijoitus oli 14, kun Lahdessa seura oli yhdeksäs.

Tällä kertaa KU-58 kilpailee C-sarjan finaalissa Porissa. C-sarjassa kilpailevat suurimmat paikkakunnat. Erikseen on vielä Superfinaali, johon pääsee kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä seuraa.

Porissa kilpailevat Borgå Akilles, Esbo IF, Hyvinkään Seudun Urheilijat, Hämeenlinnan Tarmo, Karhulan Katajaiset, Kenttäurheilijat-58, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu, Mikkelin Kilpa-Veikot, Noormarkun Nopsa, Nurmijärven Yleisurheilu, Porin Yleisurheilu, Pyhäselän Urheilijat, Seinäjoen Seudun Urheilijat, Vantaan Salamat, Vasa IS ja Viipurin Urheilijat.

Pääsimme loppukilpailuun taka-oven kautta, kun Lappeenrannan Urheilumiehet vetäytyivät C-finaalista. Finaalipaikka on aina arvokas, ja seuran motivoitunut joukkue voi nousta loppupisteissä yllättävänkin korkealle. Osa muiden seurojen 17-vuotiaista kilpailee Tukholman maaottelussa, joka heikentää heidän joukkueitaan. KU-58:sta ei tänä vuonna ole edustajia nuorisomaaottelussa.

Joona Heiskanen Kuva: Juha Kylänpää

Joukkueemme on tälläkin kertaa vahva. Joona Heiskanen, Ville Korhonen, Tero Korpi ja Sara Puiro ovat tänä vuonna saavuttaneet SM-mitaleita. Samuel Shams hyppää toisessa päälajissaan pituudessa. Seuracupin yksi erikoisuus on se, että joskus urheilijat joutuvat kilpailemaan itselleen vieraassa lajissa. Nytkin on niin myös osalla seuramme edustajia. Vieraassa lajissa voi joskus syntyä yllättävänkin hyviä tuloksia. 16-vuotiaista moukarinheittäjistämme Erika Tanninen juoksee 200 metriä ja Wilma Simonen työntää kuulaa. Nuoremmissa ikäluokissa Pyry Heiskanen ja Julius Laakso ovat parantaneet kaudella seuraennätyksiä. Kymppivuotiaat Siina Haapala, Helmi-Tuuli Heiskanen, Taika Huttunen ja Miida Wasström ovat rikkoneet piiri- ja seuraennätyksiä useammankin kerran.

Sara Puiro Kuva: Pekka Muinonen

-        Lähdemme viimeisenä finaaliin pienimmillä pisteillä. Meillä on vain voitettavaa Porissa. Tuskin mikään muukaan joukkue saa kaikkia urheilijoitaan aivan mieli lajeihin, joten yllätyksiä voi tulla, toteaa nuorisovalmennuspäällikkö Eemeli Kaartinen.

Menestystä tuli YAG:ssä, miksei Pohjola Seuracupissa?

Joukkue Pohjola-Seuracup-finaali Pori:

M17: 200m: Joona Heiskanen pituus: Samuel Shams kuula: -

N17: 200m: Erika Tanninen pituus: Emma Simonen  kuula: Wilma Simonen

P15: 100m: Vili Hahto 2000m: Tero Korpi seiväs: Niko Tilander kuula: Ville Korhonen 1000m kävely: -

T15: 100m: Ella Sahi 2000m: Nea Puiro seiväs: - kuula: - 1000m kävely: Sara Puiro

P13: 1000m: Justus Korvenpää 60m aj: Pyry Heiskanen korkeus: Miio Sistonen moukari: Leevi Piispanen

T13: 1000m: Hilma Larvala 60m aj: Usva Torro korkeus: Saara Torro moukari: Helmi Kuitunen

P11: 1000m: Ossi Alanaatu 60m aj: Milo Kauppinen pituus: Santeri Perkkiö keihäs: Julius Laakso

T11: 1000m: Siina Haapala 60m aj: Taika Huttunen pituus: Helmi-Tuuli Heiskanen keihäs: Miida Wasström


16x60m sukkulaviesti alustava kokonpano: Joona - Samuel - Emma - Erika - Vili - Niko - Ella - Sara - Pyry - Justus - Helmi - Usva - Julius - Santeri -  Taika - Helmi-Tuuli


Kilpailuiden nettisivut


Vuoden 2011 loppukilpailun tulokset



Juha Kylänpää