Sanna Kullbergille SAUL:n pronssinen ansiomerkki

6.2.2022

Sanna Kullbergille myönnettiin Suomen Aikuisurheiluliiton pronssinen ansiomerkki 24.1 2022.

Kullberg on kilpaillut urallaan vuodesta 1990 kestävyysjuoksussa. Kasvattajaseurassaan Oulun Pyrinnössä Kullberg saavutti useita SM-mitaleja. Seuraamme Kullberg liittyi vuonna 2009 ja seuraavana vuonna hän voitti maratonjuoksun Suomen mestaruuden. Aikuisurheilussa Kullberg on voittanut vuonna 2012 puolimaratonin maailmanmestaruuden Jyväskylässä. Aikuisurheilun SM-mitalien määrän laskemiseen eivät riitä sormet ja varpaatkaan.  

Ansiomerkki annettiin Kullbergille urheilun vapaaehtoistyön tuoksinassa Helsingin Seudun Yleisurheilun avoimien hallimestaruuskilpailuiden yhteydessä 5.helmikuuta. Ansiomerkin ojensi seuran puheenjohtaja Heikki Mäkinen ennen kilpailuiden alkua. Mäkinen oli valmistautumassa lajijohtajan tehtävään ja Kullberg toimimaan lajin sihteerinä.

Kullberg on viime vuosina aktivoitunut seuratyössä. Seuran hallituksessa Kullberg on nyt kolmatta vuotta. Hän on ollut yhteyshenkilönä seuran aikuisurheilijoiden toiminnoissa jo ennen hallitusurakkansa. Useisiin SM-kilpailuihin olemme saaneet Sannan ansiosta mukaan myös joukkueen. Aktiivisesta toiminnasta seuran pistepotti SAUL-maljassa on noussut vuosittain. Viime vuonna nousimme jo SAUL-maljassa kymmenen parhaan joukkoon.

Kullberg on innostunut valmennuksesta ja tulokset ovat jo nyt lupaavia. Kullberg on SUL:n valmentajakoulutuksessa. Myös toimitsijatehtävät kiinnostavat ja Sanna on ilmoittautunut ja käynyt oman tasonsa koulutukset viime aikoina. Ansiomerkkiä saadessaankin hän oli intoa puhkuen tarttumassa haasteeseen.

Urheilijana Kullberg nimeää itsensä aktiivikuntoilijaksi. Tuo titteli lienee aika vaativa, Sanna Kullberg saavutti vuonna 2021 yhdeksän SAUL:n SM-mitalia.

Seuran huomionosoitukset pyritään strategiamme mukaan tekemään aina yksilöllisesti. Myöskin paikka ja aika tehdään aina yllätyksellisesti. Toki huomionosoituksen saajan pitäisi osata odottaa yllättävää tapaamista. Tämä kuva kertonee, että Sannan kohdalla onnistuimme.

Onhan huomionosoituksia jakanut Joulupukkikin.

 

Juha Kylänpää

varapuheenjohtaja