SM-viesteistä viisi mitalia – 45-vuotiaille naisille 3x800 metrin Suomen ennätys

28.5.2022

SE-naiset Sanna Kullberg, Laura Manninen ja Sari Juuti

Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) viestinjuoksun mestaruuskilpailut käytiin lauantaina Eläintarhassa. Seuralla oli ilmoitettu kuusi joukkuetta, joista viisi joukkuetta palasi SM-mitali kaulassaan kotiin.

Paras menestys oli 45-vuotiailla naisilla 3X800 metrin viestissä. Ykkösjoukkue Sanna Kullberg, Sari Juuti ja Laura Manninen juoksi Suomen mestariksi SE-ajalla 7.49,24. Samalla siirryttiin uudelle minuuttiluvulle. Entinen SE oli Kunto-Pirkkojen 8.01,22 vuodelta 2016. Aika oli parempi kuin 40-vuotiaiden ennätyskin.. Sama joukkueemme teki vuonna 2010 35-vuotiaiden SE:n, kun viimeksi SAUL-viestit järjestettiin Eltsussa. Milloinhan on seuraavan ennätyskokeen aika? Kakkosjoukkueemme Virpi Taipale, Jaana Kinnari ja Sari Taipale oli neljäs.

Samalla matkalla myös 30-vuotiaiden joukkue juoksi Suomen mestariksi. Joukkueessa juoksivat Iina Lohvansuu, Leena Mäkäräinen ja Anna-Liisa Stenvall.

60-vuotiden miesten 4X1500 metrin viestissä joukkueemme Jari Sainio, Jukka-Pekka Hassinen, Jarmo Viitanen ja Lauri Palva puolusti mestaruutta. Tällä kertaa tuloksena oli SM-hopeaa. Lahden Ahkeralle voitto oli suuri, harvoin olen nähnyt ankkuri Heino Aallon tuulettavan yhtä paljon.

45-vuotiaat miehet juoksivat kaksi kertaa SM-hopealle. Ensin 4X400 metrillä Timo Paasonen, Marko Martikainen, Tuomas Nupponen ja Teemu Planting juoksivat SM-hopeaa Helsingin Kisa-Veikkojen voittaessa.

Viestipäivän päätteeksi Jussi Ahdinkallio, Nupponen, Planting ja Petri Juuti juoksivat SM-hopeaa. Voiton vei Turun Urheiluliiton joukkue, jossa kaikkien jäsenten sukunimi on Kero. Timo aloitti, Lasse jatkoi Jaakolle ja Jukka varmisti mestaruuden Varsinais-Suomeen.

Kilpailut avanneessa maajoukkueviesteissä Kristiina Thessman juoksi 45-vuotiaiden joukkueessa pikaviestin. Maajoukkueet harjoittelevat aktiivisesti Tampereen MM-kisoihin.

Osa urheilijoistamme kisan jälkeen - fiilis korkealla

Seuran värikkäät asut erottuivat kisapaikalla hyvin. Hyvähenkiset kilpailijamme kannustivat toisiaan ja muita tasapuolisesti ja näkyvästi. Joukkueen yhteishenki oli loistava.

Tulokset⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠


Juha Kylänpää