Syntymäpäivän Kunniakierros – KU-58 täytti 64 vuotta

16.3.2022

Kauko Rokala ja Heikki Mäkinen Vili Nybergin haudalla 16.3.2021

Viime vuonna otettiin käyttöön käytäntö, jolloin seuran syntymäpäivänä käydään merkittävien seura-aktiivien viimeisillä leposijoilla. Ensimmäiseen kierrokseen seuran 63-vuotispäivänä osallistuivat puheenjohtaja Heikki Mäkinen, varapuheenjohtaja Juha Kylänpää ja kunniajäsen Kauko Rokala. Saman ryhmän piti suorittaa tämänkin vuotinen kierros, mutta Kaukon yllättävä poismeno muutti suunnitelmia. Kauko oli luvannut käydä haudoilla etukäteen luomassa lumet, kun kierroksesta sovittiin jo helmikuussa.

Tällä kertaa ensimmäinen kohteemme oli Kaukon kotitalo, jonne veimme seuran adressin ja muistokukat. Samalla luovutimme seuran sivuille kirjoitetuista muistosta yhteenvedon kuvan kera omaisille. Sivuille oli kirjoitettu kauniita muistoja Kaukosta KU-58:n toimijana ja hänen avuliaisuudestaan. Jos joku ei ole vielä ehtinyt kirjoittaa muistoa Kaukosta, se ehtii vielä. Teemme tarkemman yhteenvedon myöhemmin, ja luovutamme sen omaisille. Kesällä kilpailemme Kauko Rokalan muistokisoissa, tästä päätöksen seuran hallitus tekee lähiaikoina.

Seuraava kohde oli Vili Nybergin hauta Ruskeasannalla. Hauta löytyi aika helposti, vaikka lunta oli runsaasti. Nybergin haudalle jätimme kynttilän. Vili Nyberg oli seuran alkuaikojen toiminnanjohtaja, ja oli mukana seuran kaikessa toiminnassa. Nyberg kuoli vuonna 1975.

Kolmantena kohteena oli Allan Seppälän hauta Helsingin Pitäjän kirkolla. Seppälä oli intohimoinen valmentaja ja hänellä oli oma valmennusryhmä ”Allun kopla”. Seppälä valmensi pääosin poikaurheilijoita, joten hänelle olisi kysyntää tänäkin päivänä. Seuran toimisto ”Allun Mökki” on nimetty Allan Seppälän mukaan. Seppälä kuoli vuonna 1996.

Tämä oli kunniakierros, jossa annettiin kunniaa jo edesmenneille. SUL:n ”Kunniakierros” keräys on edelleen voimissaan. Seuramme on jo aloittanut keräyksen hiljaisesti. Keräys kiihtyy kesällä ja tapahtumista sekä toimintatavoista tiedotamme myöhemmin.

Tänään kunnioitamme hetken kaikkia seurassa toimivia ihmisiä.

Hyvää seuran syntymäpäivää!

 

Juha Kylänpää

varapuheenjohtaja