Vantaan Maraton - Manninen juoksi 50-vuotiaiden kympin SE:n – Hyttinen voitti maratonin 40-vuotiaiden reittiennätyksellä

13.10.2024

Laura Manninen Kuva: Juha Kylänpää

Laura Manninen juoksi Vantaan Maratonin kympillä ajan 35.46. Aika on uusi 50-vuotiaiden Suomen ennätys. Entinen Suomen ennätys 36.29 parani 47 sekuntia. Entinenkin SE oli Lauran nimissä, jonka Manninen juoksi Loviisassa 25.toukokuuta.

Odottelimme Lauraa maalialueella aviomies ja valmentaja Matti Mannisen kanssa. Laura oli arvioinut ajan alkavan 36:lla. Päättelimme yhdessä, että aika alkaa 35:lla, emmekä pettyneet.

-        Olen tosi tyytyväinen aikaan, totesi Laura maalissa

Suvi Miettinen Kuva: Juha Kylänpää

Naisten kympin voitti Helsingin Kisa-Veikkojen Suvi Miettinen uudella reittiennätyksellä 35.36.

Jukka Hyttinen Kuva: Sanna Neuvonen

Jukka Hyttinen voitti Vantaan Maratonin omalla ennätyksellään 2.30.47. Entinen oma ennätys oli viime vuonna Vantaan Maratonilla juostu 2.30.54. Aika on myös 40-vuotiaiden uusi reittiennätys, entinen oli Iitin Pyrinnön Teemu Huppusen 2.34.49 vuodelta 2015.

-        Juoksen tässä kotikonnuilla, kun koti on 200 metrin päässä, niin hyväksi todettu reitti on tuttu. Olen nyt löytänyt oikean harjoittelumäärän, juoksen harjoituksissa nykyisin vähemmän kuin ennen, siis sopivasti kehittäen, totesi Hyttinen maalissa kuuluttaja Juha Mäenpään haastattelussa.

Odotettavissa on siis entistä parempia aikoja, ensi vuonnahan Vantaalla juostaan myös SM-maraton.

Vantaan Maratonilla oli paljon seuran urheilijoita mukana. Palkintokorokkeelle nousivat Tuomas Nupponen ollen toinen 50-vuotiaiden maratonilla ja Laura Heikkilä kolmannella sijallaan naisten maratonilla.  Kalevan Malja-pisteitä saavuttaneista urheilijoista mukana olivat myös Minna Huovinen ja Ville Lampinen.

Vantaan Maraton oli myös viimeinen kilpailu Vantaan Kestävyyskierroksella. Kestävyyskierros on viiden kestävyyslajin kilpailu, jossa lajeina on hiihto, triathlon, suunnistus, pyöräily ja maantiejuoksu.

Marko Martikainen voitti ”kokeile kestävyyskierrosta” sarjan miehissä.

 Vantaan Maraton oli tänäkin vuonna loistavasti järjestetty tapahtuma. Kuuntelin herkällä korvalla asiakkaidemme kommentteja, en kuullut happamia kommentteja. Yhdestä asiasta voimme olla todella ylpeitä, meillä ei tarvitse jonottaa. Ainoa paikka jossa havaitsin jonoa oli ”pullakahvit kisan jälkeen” – siinäkin lyhyessä jonossa asiakkaat olivat tyytyväisiä. Vantaan Maratonin järjestää Vantaan Seurayhtymä – KU-58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat. Suuri kiitos vantaalaisten seurojen yhteistyölle, jossa mukana oli myös 50 vuotta täyttänyt Vantaan Kaupunki (1974-2024) ja pääyhteistyökumppanit Vantaan Energia, Vantaan Sanomat ja Renta.

Topi Raitanen Kuva: Olli Leino

Myös olympialaissa kilpailleet huippu-urheilijat arvostavat Vantaan Maraton-tapahtumaa. Maratonviestissä juoksivat Pariisin Olympialaisissa kilpailleet Ilona Mononen ja Topi Raitanen. 3000 metrin estejuoksun Euroopan mestari Raitanen ja EM-kutonen Mononen nauttivat Vantaan Maratonin hienosta kisafiiliksestä.

Ilona Mononen Kuva: SUL

Ilona Mononen saatetaan nähdä myös Hakunilassa 10.marraskuuta Pohjoismaiden maastojuoksun mestaruuskilpailuissa. Ilona aikoo kilpailla 8.joulukuuta Turkin Antalyassa EM-maastoissa, joista hänellä on edellisiltä vuosilta EM-pronssia (U20/2022) ja EM-hopeaa (U23/2023).

Antti Ristanen Kuva: Juha Kylänpää

Vantaan Maratonilla juostiin myös 15-vuotiaiden kaikkien aikojan paras tulos maantiekympillä. Loimaan Leiskun Antti Ristanen juoksi 33.07. Entinen kaikkien aikojen paras tulos oli Liedon Parman Tuomas Jokisen 33.35 vuodelta 2002.

 

Juha Kylänpää