Viikonloppuna kilpaillaan SM-hallit Kuopiossa

18.2.2022

Petri Lemmetyinen Kuva:Olavi Kaljunen/trackpic

Olympialaisten lomassa yleisurheilijat kilpailevat kansallisista mestaruuksista Kuopiossa. Alkukauden perusteella on odotettavissa kovia tuloksia, jopa SE-lukemia, vaikka osa huipuista kilpailee samaan aikaan Keski-Euroopassa.

Seurasta osallistuu Kuopion SM-halleihin kolme kilpailijaa.

Petri Lemmetyinen Kuva:Olavi Kaljunen/trackpic

Petri Lemmetyisellä on urheilijoistamme eniten kokemusta SM-halleista. Edellisiltä vuosilta menestystäkin on tullut, kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia. Viimeisin mitali tuli vuonna 2019. Tilanne on nyt erilainen, kun ottelijat kilpailevat SM-hallien yhteydessä. Viime vuosina ottelijat ovat kilpailleet erillisissä SM-hallimoniotteluissa. Lemmetyisellä on osanottajista neljänneksi paras ennätys. Paremmat ennätyspisteet löytyy Juuso Hassilta, Otto Ylöstalolta ja Joni Heikkiseltä. Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Petri Ihanderilla on Lemmetyistä kahdeksan pistettä huonompi ennätys. Tarmo Savolalla ja nuorilla ähtäriläisillä Toivosen veljeksillä ei ennätystä miesten välineillä seitsenottelussa vielä ole. Seitsenottelu on halliolosuhteissa aina yllätyksellinen laji.   

Laura Manninen Kuva:Olli Leino

Laura Manninen osallistui viime vuonnakin SM-halleihin Jyväskylässä. Lauralle 3000 metriä on pikamatka, vaikka se kilpailuiden pisin juoksumatka onkin. Viime vuonna Manninen juoksi matkan 10.00,27. Siitä jäi hiukan hampaankoloon.

-        Tavoite on Kuopiossa juosta alle kymmenen minuutin, viime vuodelta jäi nälkää, Manninen kertoi tavoitteestaan puhelimessa

Tavoitehan on kunnioitettava. Aika olisi 45-vuotiaiden Suomen ja Pohjoismaiden ennätys

Rosa Salonen Kuva:Ari Lassila

19-vuotias Rosa Salonen osallistuu ensimmäisiin aikuisten SM-kilpailuihin Kuopiossa. Salosen matkana on 300 metrin aidat, jotka juostaan SM-halleissa aina kun rata on yli 300 metriä pitkä. Kuopion hallirata on 337 pitkä. Nuoren urheilijan osallistuessa aikuisten arvokilpailuihin on tuloksena yleensä oma ennätys. Salosen 13.2 Tampereella juoksema ennätys 44,28 alkaa uudella sekuntiluvulla Kuopion matkan jälkeen. Salonen kilpailee seuraavana viikonloppuna myös nuorten SM-halleissa Liikuntamyllyssä. 200 metrin radalla pitkiä aitoja ei juosta, vaan Salosen pitää tyytyä muihin juoksumatkoihin.

 

Tsemppiä Lauralle, Petrille ja Rosalle Kuopioon!

 

SM-hallit YLE:n kanavilla:

Lauantaina 19.2.

Klo 10.55 Yle Areena ja klo 19.00 TV2

Sunnuntaina 20.2.

Klo 09.55 Yle Areena ja klo 16.30 TV2

SM-hallien nettisivut

 

Juha Kylänpää